Belgium

Excuses van Qatar voor baarmoederonderzoeken op luchthaven: "We betreuren leed en schending individuele vrijheid" 

De regering van Qatar verontschuldigt zich voor de gedwongen baarmoederonderzoeken waaraan verschillende vrouwelijke passagiers op de luchthaven van Doha werden onderworpen. De vrouwen moesten de gynaecologische onderzoeken ondergaan na de vondst van een achtergelaten pasgeboren baby in de toiletruimte. "De staat Qatar betreurt het leed en de schending van de individuele vrijheid."

Op 2 oktober werd op de luchthaven van de hoofdstad Doha een te vroeg geboren baby gevonden in de toiletruimte. Vervolgens werden de vrouwelijke passagiers van onder meer een vlucht naar Sydney gedwongen om een gynaecologisch onderzoek te ondergaan in een ambulance. Volgens de regering van Qatar wilde men aan de hand van de baarmoederonderzoeken proberen vast te stellen of een van de vrouwen onlangs was bevallen.

De vrouwen werd niet om toestemming gevraagd voor het gynaecologisch onderzoek en ze werden ook niet op de hoogte gebracht van de gevonden pasgeboren baby. Volgens de Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne zijn er vrouwelijke passagiers van maar liefst tien vluchten onderworpen aan de onderzoeken. Dat zijn meer vrouwen dan eerst werd gedacht. Door de onderzoeken liep een vlucht naar Sydney vier uur vertraging op. Ook andere vluchten zouden vertraging hebben opgelopen.

De Australische premier Scott Morrison reageerde op het schandaal en noemde het incident "verschrikkelijk" en "onaanvaardbaar". "Als vader van een dochter kon ik alleen maar huiveren bij de gedachte dat iedereen, al dan niet Australisch, hieraan onderworpen zou kunnen worden", zei hij. De Australische regering diende een klacht in bij de autoriteiten in Qatar, over de vernedering van, en inwendig onderzoek bij, Australische vrouwen op de internationale luchthaven van Doha. 

De regering van Qatar verontschuldigt zich nu voor de gedwongen gynaecologische onderzoeken. "Zelfs als het doel van deze dringende onderzoeken was om te voorkomen dat de daders van een afschuwelijk misdrijf zouden vluchten, betreurt de staat Qatar de schending van de individuele vrijheden en het leed die deze actie kan hebben veroorzaakt voor de reizigers", zei de regering in een verklaring. 

Football news:

Messi, Ronaldo, Lewandowski, Ramos, De Bruyne en 4 spelers uit Liverpool behoren tot de deelnemers voor de beste.De FIFA heeft de genomineerden voor de beste bekend gemaakt. Nominatie van de beste speler: Tiago Alcantara (Bayern München / Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mane (Liverpool), Kylian mbape (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool). = = Nominatie = = Beste doelman: Alisson (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Letico), Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona). De prijsuitreiking vindt plaats op 17 December. In verband met de pandemie in de mode-industrie zal het evenement online worden gehouden in een virtueel formaat
Zlatan over het krijgen van de Zweedse Gouden Bal: Ik ben van plan om te winnen in 50 jaar
Anton Ferdinand werd racistisch misbruikt in Commentaren op een artikel over een documentaire over racisme en Terry
Zlatan wordt voor de 12e keer benoemd tot Speler van het jaar in Zweden.AC Milan Striker Zlatan Ibrahimovic is de beste speler van het jaar in Zweden
Ronaldo scoorde het 70e doelpunt in de thuiswedstrijden van de Champions League en herhaalde het record van Messi
Brunu over de straf gegeven aan rashford: het was belangrijk voor hem om vertrouwen te krijgen. Het maakt niet uit wie er schopt als de team scores
De Ligt op 2:1 met Ferencvaros: Juventus moest de bal sneller bewegen en assertiever handelen