logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Belgium

Ex-turnleraar veroordeeld voor voyeurisme op minderjarigen: “Ik heb een donker kantje”

Poperinge -

Een oud-turnleraar is donderdag door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, met uitstel, voor voyeurisme. De man filmde een twintigtal minderjarigen in de kleedhokjes van het zwembad en in de kleedkamer van een sporthal. “Ik heb een donker kantje waarover ik verder geen uitleg kan geven”, zo zei hij tijdens een verhoor.

Een leerlinge van de school waar de man al twintig jaar als leraar lichamelijke opvoeding werkt, diende een klacht in. Hij had haar gefilmd terwijl zij zich aan het omkleden was in een kleedkamer van het zwembad. “De beklaagde kreeg de dag na de feiten bezoek van de politie, maar weigerde om hen binnen te laten”, zo zei het openbaar ministerie. “Dat gaf hem tijd om de beelden te wissen.”

Aanvankelijk ontkende hij alles en beweerde hij dat het puur toeval was dat hij in het kleedhokje naast het meisje zat, maar later gaf hij toe gedurende een bepaalde periode zo’n twintig meisjes tussen zestien en achttien jaar te hebben gefilmd. Slechts een van hen kon worden geïdentificeerd. Tijdens zijn ondervraging gaf hij ook toe dat hij vorig jaar een vijftal video’s maakte vanuit de berging van een sporthal, waar hij zijn kinderen kwam afzetten voor de volleybaltraining.

De procureur tilde vooral zwaar aan het gebrek aan schuldbesef en medewerking tijdens het onderzoek. De man werd in het verleden al veroordeeld voor kinderporno, maar kreeg toen de gunst van de opschorting. Zijn advocaat wees erop dat de man zich enorm schaamt en spijt heeft van de feiten. “Ik vind het laf van mezelf dat ik in het begin alles ontkend heb”, zo zei de ondertussen ex-leraar aan de rechter. “Ik wil de slachtoffers mijn excuses aanbieden.”

De rechter veroordeelde de man donderdag tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel en een contactverbod. Hij moet ook een schadevergoeding van 1.250 euro betalen aan het slachtoffer. De ex-turnleraar is bezig met zich om te scholen en zal geen les meer geven.

Themes
ICO