Belgium

Elliot Page komt uit de kast als transgender persoon: "Ik heb geluk op deze plek in mijn leven te zijn aangekomen"

In de VS is acteur Elliot Page uit de kast gekomen als transgender persoon. Bij het brede publiek is hij bekend van films en series als "Juno" (2007), "Inception" (2010) en "The umbrella academy" (2019). "Ik heb geluk dit te schrijven. Hier te zijn. Op deze plek in mijn leven te zijn aangekomen."

"Hey vrienden. Ik wil met jullie delen dat ik trans ben, mijn voornaamwoorden zijn hij/die en mijn naam is Elliot." Met die woorden komt acteur Elliot Page vanavond uit de kast als transgender persoon. Hoewel hij het zelf niet met zoveel woorden zegt, suggereren de voornaamwoorden die hij aanhaalt dat hij zich als man identificeert en zich tegelijk op het non-binaire spectrum bevindt. "Ik heb geluk dit te schrijven. Hier te zijn. Op deze plek in mijn leven te zijn aangekomen."

"Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor de ongelooflijke mensen die me op deze reis hebben gesteund. Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe opmerkelijk het voelt wie ik ben eindelijk graag genoeg te zien om mijn authentieke zelf na te streven." 

"Ik ben eindeloos geïnspireerd geweest door zovelen in de transgender gemeenschap. Dank jullie voor jullie moed, voor jullie gulheid en jullie onafgebroken werk om van deze wereld een meer inclusieve plek van mededogen te maken. Ik zal alle steun aanbieden en blijven streven voor een meer liefdevolle en gelijkwaardige maatschappij."

Page is geboren in Canada en kreeg van zijn ouders de naam Ellen mee. Hij kwam in 2014 uit de kast als lid van de LGBT-gemeenschap en trouwde in 2018 met een vrouw. Bij het brede publiek is hij bekend van films en series als "Juno" (2007), "Inception" (2010) en "The umbrella academy" (2019). Hij verzamelde in zijn carrière al een Oscarnominatie, een Golden Globenominaties en drie BAFTA-nominaties.

Hoewel ik me momenteel intens gelukkig voel, ben ik ook bang.

"Ik vraag jullie ook om geduld", schrijft Page nog. "Mijn vreugde is echt, maar ze is ook fragiel. De waarheid is dat, hoewel ik me momenteel intens gelukkig voel en weet hoe bevoorrecht ik ben, ik ook bang ben. Ik ben bang van de indringendheid, de haat, de "grapjes" en geweld."

"Voor alle duidelijkheid: ik probeer geen vreugdevol moment dat ik vier te smoren, maar ik wil het over het volledige plaatje hebben. De statistieken zijn onthutsend. De discriminatie tegen transgender personen is wijdverbreid, verraderlijk en wreed en ze heeft vreselijke gevolgen."

Geweld en moorden

"In 2020 alleen zijn minstens 40 moorden op transgender personen gemeld. De meerderheid waren zwarte of latina transvrouwen. Aan de politici die gezondheidszorg voor transgender personen criminaliseren en ons bestaansrecht ontkennen en aan iedereen met een groot platform die haat tegen de transgender gemeenschap blijft spuwen: jullie hebben bloed aan jullie handen."

"Jullie laten een furie van gemene en vernederende woede los die op de schouders van de transgender gemeenschap neerdaalt, een gemeenschap waarin 40 procent van de transgender volwassenen een poging tot zelfdoding aangeeft. Genoeg is genoeg. Jullie worden niet "cancelled" (vrij vertaald: "uitgesloten"), jullie kwetsen mensen. Ik ben een van die mensen en we zullen niet stil blijven in het aanschijn van jullie aanvallen."

Ik ben blij dat ik trans ben en ik ben blij dat ik queer ben.

"Ik ben blij dat ik trans ben en ik ben blij dat ik queer ben. Hoe meer ik mezelf vasthou en volledig omarm wie ik ben, hoe meer ik droom, hoe meer mijn hart groeit en hoe meer ik gedij. Aan alle transgender personen die elke dag met intimidatie, zelfhaat, misbruik en de dreiging van geweld kampen: ik zie jullie, ik hou van jullie en ik zal alles doen om deze wereld ten goede te veranderen. Dank jullie om dit te lezen. Al mijn liefde, Elliot."

Wil je meer weten over transgender personen? Neem dan contact op met Lumi, het aanspreek- en infopunt voor vragen over gender en seksuele voorkeur. De volledige, oorspronkelijke post (Engels) van Elliot Page op Instagram kan je hier lezen:

Football news:

Suarez scoorde 10 keer in de competitie voor de tiende keer op rij
Attletico miste een schot van Eibar Dmitrovich vanaf de strafplaats. De doelman Marko Dmitrovic, die een straf veranderde, maakte in de 12e minuut een goal-keeper Marko Dmitrovic. Hij werd de eerste keeper sinds 2011 die scoorde in La Liga. Daarna volgde hij Daniel Aranzubia op in de Deportivo. Het was ook de eerste keer sinds 2002 dat een doelpunt werd gescoord door een doelman van de penalty spot. De laatste keer dat Nacho Gonzalez, de keeper van Las Palmas op dat moment, scoorde vanaf een punt in de Spaanse top league. In de geschiedenis van La Liga slaagden slechts zes goal Keepers erin om het doel van de tegenstander te raken voor de huidige wedstrijd
Barcelona is veel beter dan Real Madrid. Onze stijl van spelen hangt niet af van transfers. De presidentskandidaat van blaugrany de Freixo over de rivaliteit
Pogba speelde in de schaduw van Bruno in 2020, en het heeft zijn ego getemperd. Het doet me denken aan het Juve Tijdperk. Ex-Manchester United speler Parker over de middenvelder
Valencia maakte de slechtste eerste ronde in La Liga in 38 jaar en scoorde 20 punten in 19 wedstrijden. Valencia speelde alle wedstrijden in de eerste ronde van La Liga
Diogo Dalat: Zlatan is erg veeleisend. En Hij wekt vertrouwen wanneer hij dat nodig acht. AC Milan verdediger Diogo Dalot, wiens rechten tot Manchester United behoren, deelde zijn mening over striker Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic is erg veeleisend. Hij is altijd een van de eersten die op het trainingsveld aankomen. Zulke dingen helpen ons te beseffen dat we misschien net zo goed moeten zijn als hij. Want als je net zoveel wilt winnen als hij, moet je het voor een lange tijd doen
Barcelona is woedend over PSG ' s publieke Interesse in Messi. Pochettino en Leonardo spraken over de spits