Belgium

Ellen DeGeneres start nieuwe seizoen van haar talkshow met excuses: "Ik heb ook mezelf teleurgesteld"

Ellen Degeneres bij de uitreiking van de Golden Globes in januari 2020

Ellen Degeneres bij de uitreiking van de Golden Globes in januari 2020 2020 Invision

De populaire Amerikaanse talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres heeft in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen haar excuses aangeboden voor de problemen van de afgelopen maanden. Degeneres lag onder vuur omdat het er achter de schermen niet zo lieflijk aan toe ging als op televisie. "Hier zijn dingen gebeurd die niet hadden mogen gebeuren, ik neem dat heel ernstig", zei ze. "Ik neem de verantwoordelijkheid." En: "Ik ben wie je ziet op televisie. Maar ik ben ook een heleboel andere dingen. Ik werk daaraan."

"The Ellen DeGeneres Show", de dagelijkse talkshow van actrice en comedienne Ellen DeGeneres (62), is bijzonder populair in de Verenigde Staten. Ook Ellen zelf is een publiekslieveling. In de gesprekken met haar bekende en onbekende gasten toont ze zich genereus en empatisch, in haar praatje aan het begin en einde van het programma spreekt ze verbindende taal. "Be kind, wees lief voor elkaar", daarmee sluit ze elke show af.

Maar Ellens reputatie heeft de laatste maanden een flinke knauw gekregen. Zowel (ex-)medewerkers als gasten hebben zich negatief uitgelaten over de gang van zaken achter de schermen van het programma. De werkomgeving was toxic, verziekt, giftig. Er was sprake van pesten, racisme en intimidatie door hoger management. Ellen zelf zou niet van alles op de hoogte geweest zijn, maar het werd haar wel kwalijk genomen dat ze niet meer opkwam voor haar medewerkers. Ook werd haar diva-gedrag verweten.

Er kwam een intern onderzoek en vorige maand werden drie producers de laan uitgestuurd. Degeneres bood toen in een interne videoboodschap aan haar medewerkers haar excuses aan en zei dat ze in het nieuwe seizoen "sterker dan ooit" zouden terugkomen.

Ellen: "Een nieuw hoofdstuk"

De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen werd gisteren uitgezonden. Voor het eerst sinds de uitbraak van corona opnieuw in de studio en niet meer van thuis uit, maar met een virtueel publiek. In haar openingspraatje kwam Ellen meteen terug op de problemen van de afgelopen maanden. "Als je kijkt omdat je van mij houdt, bedankt, als je kijkt omdat je niet van mij houdt, welkom. Ik had een fantastische zomer, super, geweldig", begon Ellen met een kwinkslag en een ironische grijns. Maar daarna werd het ernstig.

Ik weet dat ik in een positie met macht en privileges zit. Ik besef dat dat daar verantwoordelijkheid bij hoort. Ik neem de verantwoordelijkheid voor wat in mijn show gebeurt.

"Er zijn veel dingen om over te praten, en ik wil jullie allemaal rechtstreeks aanspreken. Zoals je allicht gehoord hebt, waren er deze zomer verhalen over een giftige werkomgeving. Er kwam een onderzoek en ik heb geleerd dat hier dingen gebeurd zijn die niet hadden mogen gebeuren. Ik neem dat heel ernstig."

"Ik weet dat ik in een positie met macht en privileges zit. Ik besef dat daar verantwoordelijkheid bij hoort. Ik neem de verantwoordelijkheid voor wat in mijn show gebeurt. We hebben de afgelopen zomer veel gepraat over de show, onze werkgomgeving, wat we willen voor de toekomst. We hebben de nodige veranderingen doorgevoerd en vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk."

"Ik ben niet zo goed dat ik jullie al 17 jaar voor de gek kan houden"

Ellen kwam ook terug op de verhalen in de pers en op sociale media die zeiden dat Ellen zich in het echt niet gedroeg zoals op televisie. "Wees lief voor elkaar", die boodschap aan het einde van haar show, dat is waarom ze bekendstaat. "Bekend zijn als de be kind-lady is een lastige positie. Als je ooit een bijnaam zoekt, kies niet dàt."   

Mijn intentie is altijd de beste persoon te zijn die ik kan zijn. En als ik ooit iemand teleurgesteld heb, als ik ooit hun gevoelens gekwetst heb, dan spijt mij dat heel erg.

"De waarheid is... Ik bén die persoon ben die je ziet op jouw televisie. Ik ben óók een heleboel andere dingen. Soms ben ik verdrietig, soms word ik boos, soms ben ik gespannen, soms ben ik gefrustreerd, soms word ik ongeduldig. Ik werk aan al die dingen. Ik ben een work in progress."

"In het verleden was ik ook actrice, maar ik denk niet dat ik zo goed ben dat ik al 17 jaar elke dag hier kan komen staan en jullie voor de gek kan houden. Mijn intentie is altijd de beste persoon te zijn die ik kan zijn. En als ik ooit iemand teleurgesteld heb, als ik ooit hun gevoelens gekwetst heb, dan spijt mij dat heel erg. En dan heb ik ook mezelf teleurgesteld en mezelf gekwetst. Want ik probeer altijd te groeien als mens."

"Mensen doen lachen is het liefste wat ik doe"

"Ik ben dit beginnen te doen om mensen te doen lachen en een goed gevoel te geven. Dat is wat ik het liefste doe. En nu ben ik de baas van 270 mensen. 270 mensen die mee deze show helpen maken tot wat hij is. 270 mensen waar ik zo dankbaar voor ben. Wat ik wil, is dat elk van hen gelukkig is, en trots dat hij hier werkt."

Bekijk in de Twitterlink hieronder het volledige filmpje van Ellen:

Football news:

Hames zal de Premier League wedstrijd missen met Southampton
Goetze scoorde twee goals in zijn eerste twee wedstrijden voor PSV
Real Madrid betaalt de prijs voor een stomme verkoop aan Ronaldo. Niemand om te scoren. Calderon over de problemen van de club
Ozil plaatste een GIF van zichzelf op het werk in het kantoor: Forward, Arsenal
Het Sloveense jeugdteam wil de tiran coach verdrijven: hij is tegen warming-UPS, verbiedt slapen in vliegtuigen en het vieren van doelen
Ik steun Arsenal bij de TV. Ik wed op een 4-1 overwinning op Arsenal middenvelder Mesut Ozil, uitgesloten van het bod van de club voor de Premier League en Europa League, sprak voordat het team de opening van de Europese Cup wedstrijd dit seizoen. Aangezien ik het team op het veld vandaag niet kan helpen, zal ik ze steunen voor de TV in Londen. Wat verwacht je van de wedstrijd? Ik wed op een 4-1 overwinning. Kolasinac, El nenni, Lacazette en Pepe zullen scoren twitterde Ozil
Alexey Miranchuk: het is leuk om weer in het spel te zijn. We gaan door met werken met de Atalanta middenvelder Alexey Miranchuk deelde zijn indrukken na de debuutmatch. Het is leuk om weer in het spel te zijn 🙏 🏼 . Dank u allen voor uw steun, we blijven werken 🤙 🏻 , - schreef Miranchuk in Instagram. Miranchuk scoorde het eerste doelpunt voor Atalanta. Elegant in een negen van de penalty lijn-de tweede touch, in de 8e minuut van het debuut