Belgium

Drie doden bij mesaanval in basiliek van Nice, vrouw werd onthoofd: “Alles wijst op terreur”

Rond 9 uur vanmorgen zijn er drie doden en meerdere gewonden gevallen bij een mesaanval in het Franse Nice. De burgemeester Christian Estrosi spreekt van een terreurdaad. Eén verdacht werd al opgepakt.

Bij een mesaanval in de Zuid-Franse kuststad Nice zijn drie doden en verscheidene gewonden gevallen. Eén daarvan zou volgens de lokale krant Nice Matin een persoon van ongeveer 70 jaar oud zijn die onthoofd werd in de kathedraal Notre-Dame, gelegen aan de Avenue Jean-Médecin.

Er zouden ook meerdere schoten gelost zijn.

Volgens de politie zou er ook al één verdachte opgepakt zijn. Die raakte gewond tijdens zijn arrestatie en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

(Lees verder onder de tweet)

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft op Twitter aangekondigd dat er een “crisisvergadering” komt. Het Franse parlement hield al een minuut stilte voor de slachtoffers, daarna werd de nationale vergadering geschorst.

Niet de eerste keer

Het is al het tweede gewelddadige incident met dodelijke afloop op korte tijd in Frankrijk. Twee weken geleden werd er in Parijs een man op straat onthoofd door een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine. Het slachtoffer was een 47-jarige leraar genaamd Samuel Paty. Hij gaf geschiedenis en had in een les over vrije meningsuiting karikaturen van de profeet Mohammed getoond. De dader gebruikte een keukenmes, en zou op het moment van de moord ‘Allah Akbar’ hebben geroepen.

En het is ook niet de eerste keer dat er in Nice zo’n aanslag plaatsvindt. Vier jaar geleden reed een moslimterrorist met een vrachtwagen in op een menigte die er de nationale feestdag aan het vieren was. Er vielen toen 86 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Drie doden bij mesaanval in basiliek van Nice, vrouw werd onthoofd: “Alles wijst op terreur”
Foto: AFP
Drie doden bij mesaanval in basiliek van Nice, vrouw werd onthoofd: “Alles wijst op terreur”
Foto: AFP

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach