Belgium

Donald Trump: “Ik liet betogers niet wegsturen bij kerk”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen zelf geen opdracht gegeven het gebied rondom St. Johns Episcopal Church in Washington te ontruimen.

Trump liep maandag na een toespraak naar de kerk om daar een bijbel in de lucht te houden. Maar daarvoor dienden de veiligheidsdiensten wel eerst het tussenliggende park Lafayette Square leeg te vegen want daar was een demonstratie aan de gang.

“Ik heb niet gezegd dat ze weg moesten”, zei Trump over de demonstranten, die al dagen protesteren tegen politiegeweld. Ook zei de president dat de politie geen traangas gebruikte, maar volgens demonstranten en journalisten was dat wel degelijk het geval.

De actie van Trump bij de ‘kerk van de presidenten’ leidde tot grote verontwaardiging, onder meer bij de bisschop van de Episcopaalse Kerk in Washington, Mariann Budde. Zij is boos omdat Trump een van haar kerken zou hebben gebruikt om een politiek statement te maken. “Ik ben woedend”, zei Mariann Budde tegen The Washington Post. “Alles wat hij gezegd en gedaan heeft, is geweld aanwakkeren”.

De bij de protesten vernielde kerk ligt vlakbij het Witte Huis. Ook daar vonden de laatste dagen hevige rellen plaats.

Volgens Amerikaanse media zou Trump vanwege de onlusten zijn overgebracht naar een beveiligde bunker onder het Witte Huis, maar volgens de president zelf was dat alleen voor een “inspectie”. “Ik ben twee of drie keer naar beneden gegaan voor een inspectie, want op een dag kan je zo’n plek misschien nodig hebben. Ik ging naar beneden om het te bekijken”, aldus het staatshoofd woensdag.

Donald Trump: “Ik liet betogers niet wegsturen bij kerk”
Foto: Photo News

Familie en vrienden van George Floyd willen gerechtigheid: “Hij zal niet zien hoe zijn dochter opgroeit”

Trudeau heeft letterlijk geen woorden voor Trumps reactie op hevige protesten

Melania Trump heeft niet veel zin om te glimlachen voor de foto, ook niet als haar echtgenoot het vraagt

Football news:

Christophe Dugarry: Messi had Griezmann echt meer pasjes kunnen geven. Antoine verloor het vertrouwen
Sane slaagde voor een medische opleiding voor Bayern en ging naar de directie van de club
Neuer-in goal, Hakimi en Davies branden de flanken uit, voor Sancho, Muller en Lewandowski. Collected Dreamtime Bundesliga-19/20
Casillas staat bijna niet op de video ter ere van de Spaanse overwinning op Euro 2012. Misschien is dit te wijten aan zijn promotie tot de functie van President van de FFI
Setien ' s toekomst in Barca wordt bedreigd. De spelers steunen het niet
Ronaldo en Messi ontspannen nooit. Hoe meer je wint, hoe meer je wilt doorgaan
Conte op kritiek: val Mij aan, niet de club of mijn spelers. Er zijn mensen die het glas half leeg willen zien