Belgium

Des matches supplémentaires pour les Diables rouges en 2021? L’UEFA débloque des nouvelles dates

L’instance européenne du football, réunie jeudi à Budapest en comité exécutif en marge de la Supercoupe d’Europe opposant dans la soirée le Bayern Munich à Séville, va ainsi permettre aux fédérations de rattraper les matches amicaux des mois de mars et juin 2020, reportés pour cause de pandémie.

Ces trêves internationales à trois matches seront déjà mises en place en octobre et en novembre 2020 pour rattraper deux premières rencontres. Ainsi par exemple, la Belgique accueillera le 8 octobre la Nouvelle-Zélande en amical avant ses deux duels de Ligue des Nations en Angleterre et en Islande les 11 et 14 octobre.

En novembre, les Diables Rouges recevront la Suisse en amical le 11 novembre avant d’accueillir l’Angleterre et le Danemark le 15 et le 18 novembre en Ligue des Nations.

La confédération européenne du football a également acté les dates de la prochaine phase finale de la Ligue des Nations. Ce « Final Four », regroupant les quatre vainqueurs de groupes de la Ligue A (1re division) aura lieu les 6-7 octobre (demi-finales) et le 10 octobre 2021 (petite finale et finale). Trois pays ont exprimé leur intérêt pour organiser l’événement : l’Italie, les Pays-Bas et la Pologne.

Initialement, ce tournoi final devait se tenir en juin 2021, mais ces dates sont désormais bloquées par l’Euro 2020, reporté d’un an à cause de la crise sanitaire. Le tenant du titre de la première édition est le Portugal.

Foot amateur et chez les jeunes

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider