Belgium

De langverwachte terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ en een nieuwe ‘Château Planckaert’: dit wordt kerst bij Eén

De langverwachte terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ en een nieuwe ‘Château Planckaert’: dit wordt kerst bij Eén

Balthasar Boma is alvast in kerststemming. Foto: © Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

December, dat betekent naast speculazen Sinterklazen en kerstlichtjes ook een hoop kerst- en eindejaarsspecials. De komende weken trekt Eén z’n populairste programma’s een kersttrui aan. Jeroen Meus kookt winterse kost, Sven De Leijer overloopt 2020 en de Kampioenen vieren een wel erg speciale kerst.

Traditiegetrouw krijgen de vaste waarden van Eén aan het eind van het jaar een kleine make-over. Dagelijkse kost wordt vanaf maandag 21 december Dagelijkse winterkost. In de laatste week van 2020 krijgen we vijf speciale afleveringen van Blokkenop ons bord. Bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op en zamelen zo geld in voor Kom op tegen Kanker. Stephanie Planckaert neemt het op tegen haar vader, terwijl Kamal Kharmach het uitvecht met Sven De Leijer.

De langverwachte terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ en een nieuwe ‘Château Planckaert’: dit wordt kerst bij Eén
Sven De Leijer keert terug met een nieuw seizoen van Vrede op aarde. Foto: VRT

Vrede, thuis en overal op aarde

Diezelfde Sven De Leijer is momenteel bezig met de voorbereidingen van Vrede op aarde, zijn jaaroverzicht dat vanaf 21 december van start gaat. Hij stelde met een jury de meest memorabele momenten van het jaar samen en blikt met telkens drie praatgasten terug op het voorbije jaar. Aan gespreksstof alvast geen gebrek.

Het programma verwelkomt dit jaar ook een nieuw gezicht: Luc Haekens, die als vliegende reporter dit jaar een helpende hand bood aan wie het nodig had. Al valt dat, gezien ’s mans parcours bij De ideale wereld, wellicht met een korreltje zout te nemen. Tijdens de hittegolf was hij de steun en toeverlaat van de badgasten aan zee, en onlangs gaf hij het wielerpeloton een snelcursus over koersen.

Sven De Leijer staat ook bij stil bij de vijfentwintigste verjaardag van Thuis, in een speciale aflevering op woensdag 23 december. Mathias Vergels en Marleen Merckx, alias Lowieke en Simonneke, komen in de zetel zitten en uiteraard worden er filmpjes uit het archief tevoorschijn gehaald.

De Kampioenen op Kerst, de Planckaerts op Nieuwjaar

Op kerstdag is er de langverwachte kerstspecial van die andere langlopende Eén-reeks: F.C. De Kampioenen. Het dertigjarig bestaan van de reeks wordt gevierd en er is een hommage aan Johny Voners. Boma en co. bereiden zich voor op een kerst zonder Xavier Waterslaeghers. Of Carmen de moed zal kunnen opbrengen om haar vrienden terug onder ogen te komen zonder haar sjoeke, is nog maar de vraag. DDT en Fernand zijn ook in de buurt en zoals dat in talloze afleveringen al werd bewezen: dat voorspelt nooit veel goeds.

De langverwachte terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ en een nieuwe ‘Château Planckaert’: dit wordt kerst bij Eén
Boma en Markske zijn gaan kerstshoppen. Foto: © Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Tussen kerst en oudjaar plant Eén ook een special van Merci voor de muziek met Nora Gharib en Bart Peeters. Op oudejaarsavond is er Mag ik even 2020, de tweede eindejaarsconference van Kamal Kharmach, al is het nog niet helemaal duidelijk of de show kan worden opgenomen zoals gepland. Het aftellen naar 2021 wordt verzorgd door Kim Van Oncen en Yemi Oduwale uit Dertigers. Kijkers kunnen trouwens filmpjes insturen met hun wensen voor het nieuwe jaar. Enkele gelukkigen worden op het scherm getoond.

Op Nieuwjaar is er de terugkeer van de tv-hit van het najaar: Château Planckaert. In een speciale uitzending is te zien hoe Junior en z’n vriendin Shana een romantische nacht met elkaar doorbrengen in de gerenoveerde bus bij de rivier. Later die avond is er ook een nieuwjaarsspecial van First dates.

De langverwachte terugkeer van ‘F.C. De Kampioenen’ en een nieuwe ‘Château Planckaert’: dit wordt kerst bij Eén
Shana en Junior beleven een romantische avond in de nieuwjaarsspecial van Château Planckaert. Foto: VRT

Football news:

De 16-jarige kleine-de jongste speler in de geschiedenis van Everton
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks