Belgium

“Dank dat je bij ons was”: VRT neemt afscheid van iconisch nieuwsanker met extra Martine Tanghe-journaal

Martine Tanghe presenteerde vanavond voor de allerlaatste keer Het Journaal op Één, want de 65-jarige presentatrice gaat met pensioen. Collega’s maakten gebruik van de gelegenheid om een extra Martine-journaal uit te zenden met memorabele filmpjes van hun nieuwsanker.

Ruim 42 jaar lang was Martine Tanghe journalist en nieuwsanker bij de openbare omroep. Ze is waarschijnlijk een van de bekendste nieuwspresentatoren van Vlaanderen. Een evenement op Facebook bevestigt dat ook want 51.000 mensen reageerden op de oproep om samen voor de laatste keer naar Tanghe te kijken vanavond.

Martine Tanghe was ook het vaste gezicht van de verkiezingsprogramma’s van de VRT. En ze presenteerde ook het bekroonde consumentenprogramma Volt. Voor velen was ze een voorbeeld en ambassadeur van mooi en helder Nederlands. Jarenlang las ze het Groot Dictee der Nederlandse taal voor. Daarnaast was ze een boegbeeld van Kom op tegen kanker.

LEES OOK. Onze reporter neemt afscheid van Martine Tanghe (65), de moeder van alle nieuwsankers die met pensioen gaat (+)

“Bedankt Martine”

Maar nu gaat Martine Tanghe met pensioen en komt er een einde aan haar lange carrière bij de VRT Nieuwsdienst. Om het afscheid van het nieuwsanker te vieren en haar in de bloemetjes te zetten, zorgden collega’s voor een extra Martine-journaal na het journaal van 19 uur. Daarin blikte Wim De Vilder met reportages en getuigenissen terug op haar carrière bij de openbare omroep.

Ook was te zie, hoe Martine naar aanleiding van haar pensionering werd ontvangen door de koning en hoe voormalig Europees president Herman Van Rompaey een haiku aan haar opdroeg. Ook kwam er een kleine verassing, want Martine werd bekroond met de Grote Prijs Jan Wauters, de jaarlijkse prijs voor uitmuntendheid in de Nederlandse taal.

Om de kijkers de kans te geven op een persoonlijke manier afscheid te nemen, biedt de VRT een speciale pagina aan op vrt.be: “Bedankt Martine!”. Daar kan iedereen die dat wil gelukwensen plaatsen, een woordje van dank of waardering, een anekdote of een ander afscheidsberichtje.

Van opvallende froufrou tot sterkhoudster bij ‘Het journaal’: dit was de carrière van Martine Tanghe

Football news:

Mikel Arteta: Ozil heeft veel gedaan voor Arsenal, maar Ik wil het team in een andere richting sturen
Gladbach forward Embolo ontsnapte van een illegale partij via een raam naar het dak en verborg zich in een nabijgelegen appartement.De politie meldde details over een illegale partij die werd bijgewoond door Borussia Monchengladbach striker Breel Embolo. In een van de restaurants in Essen, die gesloten moest worden, verzamelden 23 mensen zich, Embol was onder hen. Volgens de politie ontsnapte de 23-jarige speler na de aankomst van de politie uit het restaurant via het raam naar het dak, van waar hij in het raam van een naburig appartement klom. De politie brak de deur van het appartement in en vond Embolo daar. Hij was alleen in de kamer. Daarom nemen we aan dat de persoon die ontsnapte Embolo was zei een politiewoordvoerder. Embolo werd uitgesloten van Borussia ' s bod voor de wedstrijd van de 17de Ronde van de Bundesliga tegen Werder (1-0). De club merkte op dat de beslissing werd genomen door het feit dat de speler het anti-coronavirus protocol schond
Simeone verandert Attico: hij speelt een hybride plan, geeft spelers meer vrijheid en gelooft in Suarez. De titel van de league is al lange tijd niet meer zo dicht bij elkaar gelegen.Attletico staat voor het eerst in vijf jaar stevig aan de leiding in La Liga. Real Madrid ligt maar vier punten achter, maar Simeone ' s kant heeft nog twee wedstrijden over. In potentieAttico draagt de buren maar liefst 10 punten - zo ' n reserve was zelfs niet in het kampioenschap seizoen. Vergelijkingen zijn logisch, maar deze Letico verschilt aanzienlijk van het team-2013/14
Villa defender doet mee aan Man City 's eerste doel: Ik heb nog nooit van zo' n regel gehoord. Nonsens
Pogba op 2:1 met Fulham: Ik zal altijd blij zijn met overwinningen en uitgangen op het veld
Sommige spelers van Real Madrid zeiden dat Zidane hen al 2-3 maanden niet gesproken heeft. Marca journalist na de degradatie van Madrid uit de Cup
Perez bezocht de Juve-basis en sprak met Ronaldo (Marca)