Belgium

Cybercriminelen plannen meerdere aanvallen in ons land: “Tsunami aan sms-phisingberichten op komst”

Cybercriminelen plannen de komende dagen en misschien weken meerdere aanvallen met “smishingberichten” (phishingberichten via sms) in ons land. Dat heeft het Centrum voor Cybercriminaliteit vernomen uit goede bron. Het Centrum roept op alert te zijn en dergelijke berichten te melden.

Sms’en worden steeds vaker gebruikt om berichten te sturen die valse links bevatten met de bedoeling mensen op te lichten. Deze vorm van phishing kreeg een naam: “smishing” of ook “sms-phishing”. De jongste weken zit smishing in de lift en ook de komende weken mogen we aanvallen met smishingberichten verwachten.

“Cybercriminelen gebruiken de actualiteit om je nieuwsgierig te maken en te laten klikken. We zien meerdere smishingberichten opduiken die iets beloven naar aanleiding van de coronacrisis”, klinkt het bij het Centrum voor Cybercriminaliteit. “Maar ook de berichtjes die van de overheid, een bank of een koerierdienst lijken te komen, blijven de ronde doen. Laat je niet vangen en wees altijd alert.”

Het Centrum raadt aan om niet op de link te klikken van een verdacht bericht. Als je toch geklikt hebt, vul dan de velden verder niet in en breek elke interactie af. Wie een vals bericht ontvangt, kan dat doorsturen naar [email protected] De inhoud van een vals sms-bericht kan je kopiëren naar een e-mail. De inhoud wordt dan automatisch verwerkt. Printscreens kan je doorsturen via [email protected]

Op www.safeonweb.be staan nog meer tips rond het opsporen van phishing- en smishingberichten.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet