Belgium

Covid: imposer les transferts entre hôpitaux par la force légale

Des protocoles organisent les transferts de patients entre régions saturées et celles qui le sont moins. Dans la réalité, cela reste très compliqué, pour diverses raisons.

La Conférence interministérielle de la Santé félicite les hôpitaux qui coopèrent très intensément au déploiement du plan de distribution des patients COVID-19 (…). Mais elle est unanimement d’accord avec une modification immédiate de la loi qui pourra rendre le transfert des patients obligatoire sous certaines conditions ».

Il y a, dans les communications officielles, des mots choisis qui en cachent d’autres. Qu’il faut donc décoder. Comme ceci par exemple (traduction libre) : « merci aux quelques hôpitaux pas encore saturés qui jouent le jeu en acceptant des malades d’une région débordée mais, puisque manifestement ça ne marche pas très fort sur base volontaire, nous allons prendre des mesures pour le faire sur base contraignante ».

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test