Belgium

Coronavirus: les indépendants satisfaits de la réouverture des commerces non-essentiels

Le SNI craint que la fermeture des coiffeurs, esthéticiens ou les autres professions de contact n’engendre un tourisme frontalier aux Pays-Bas et en France. « Le virus ne connaît pas de frontières et cela lui donnera la possibilité de circuler davantage. Nous voulons que les entrepreneurs ayant un métier de contact en Belgique aient très rapidement une perspective », commente Christine Mattheeuws, présidente du SNI.

L’UCM déplore aussi le maintien de la fermeture des métiers dits de contact, « synonyme de catastrophe », selon elle. « Ce sont des centaines d’emplois qui sont concernés. Ne parlons pas du secteur de l’horeca pour qui aucune perspective n’est possible… ou encore les secteurs du voyage, de la culture, de l’événementiel. »

L’organisation demande la prolongation de mesures de soutien comme le chômage temporaire pour force majeure, le droit passerelle… Un maintien promis par le Premier ministre lors de la conférence de presse consécutive au Comité de concertation.

UCM et SNI saluent tout de même la décision de rouvrir les commerces non-essentiels. Tout comme le Syndicat des indépendants (SDI), dont les membres « à bout de souffle » – et particulièrement les petits commerces – ont absolument besoin de relancer leurs activités pour assurer leur survie économique, relève-t-on.

« Alors que la période des fêtes de fin d’année se rapproche à grands pas, des milliers d’indépendants et de commerçants exsangues reçoivent enfin des perspectives concrètes de sortie de crise », commente Daniel Cauwel, président de la fédération patronale.

« Tous les experts reconnaissent aujourd’hui que le virus ne se propage pas dans les commerces. Leur fermeture a handicapé notre économie de manière aussi grave qu’inutile », dénonce-t-il.

Football news:

Ozil en Arsenal hebben ingestemd hun contract op te zeggen. Hij zal de verhuizing naar Fenerbahce voltooien in het weekend. Middenvelder Mesut Ozil verlaat Arsenal. De partijen hebben in beginsel overeenstemming bereikt over de beëindiging van het contract, meldt de sportjournalist David Ornstein. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zal de 32-jarige in het weekend vertrekken om zijn verhuizing naar Fenerbahce als vrije agent af te ronden. Ozil werd niet opgenomen in Arsenal ' s bod voor dit seizoen.
Klopp op Bruno: uitstekende speler, leider. Een goede transfer voor Manchester United, helaas
Manchester United kan Liverpool verslaan. Twee jaar geleden zou ik niet gezegd hebben dat de voormalige Engelse middenvelder Paul Ince zijn verwachtingen deelde voor de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Beide teams voelen dat ze deze wedstrijd kunnen winnen. In de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat in grote wedstrijden de teams te bang waren om te verliezen, in plaats van vooruit te gaan voor een overwinning. Het zal Interessant zijn om de psychologie te observeren waarmee elk team het spel benadert. Ik geloof dat Manchester United kan winnen, hoewel ik dat twee jaar geleden niet had gezegd. Liverpool zijn de kampioenen, er zal extra druk op hen komen, hoge verwachtingen. Ze zouden de wedstrijd moeten benaderen met het vertrouwen van een kampioen, maar ze zullen Manchester United tegemoet treden, die ook zeer zelfverzekerd zijn. United verslaat hun tegenstanders niet, ze hadden geluk met Wolverhampton, de wedstrijd met Aston Villa had hoe dan ook kunnen aflopen, maar ze winnen, dus ze zullen naar Anfield komen met vertrouwen dat ze kunnen winnen, zei Ince
Brunu in de Manchester United penalty talk: kan me niet schelen. Onze aanvallende spelers zijn snel, het is normaal dat ze soms verdienen een boete
Matip keerde terug naar Liverpool voor de wedstrijd tegen Manchester United. = = = Liverpool FC = = = Joel Matip heeft nog geen beslissing genomen over zijn deelname aan de wedstrijd van de 19de ronde van het Engelse kampioenschap tegen Manchester United. De Kameroen miste de laatste drie wedstrijden van het Merseyside team door blessure, maar de dag voordat hij terugging naar de training in de algemene groep. De medische staf van de Rode zal de toestand van de 29-jarige onmiddellijk voor het spel beoordelen, voordat er een besluit wordt genomen over zijn deelname. De wedstrijd Liverpool - Manchester United vindt plaats op zondag 17 januari. Het begint om 19:30 moskou Tijd
Mourinho wil Eriksen terugbrengen naar Tottenham. Het hoge salaris van de speler kan storen
Ronaldo is nog steeds een van de beste in de geschiedenis. Ik zal de kinderen vertellen dat ik met hem heb gespeeld en Dybala