Belgium

Coronavirus blijft top Servisch-orthodoxe Kerk teisteren: nu ook hoofd ad interim met COVID-19 in ziekenhuis

Het hoofd ad interim van de Servisch-orthodoxe Kerk, bisschop Hrizostom (68), is in het ziekenhuis opgenomen wegens een coronabesmetting. Dat meldt de Kerk. Hij is de tijdelijke opvolger van patriarch Irinej (90) die vorige maand aan de gevolgen van een coronabesmetting stierf. Die liep hij op kort nadat hij de begrafenis had geleid van Amfilohije (82), de patriarch van Montenegro, die eveneens aan de gevolgen van COVID-19 was gestorven.

De top van de Servisch-orthodoxe Kerk blijft ten prooi vallen aan het coronavirus. Vandaag maakte de Kerk bekend dat bisschop Hrizostom (68) met een coronabesmetting in een ziekenhuis in de hoofdstad Belgrado is opgenomen. Over zijn precieze toestand zijn geen details vrijgegeven.

Hrizostom is het hoofd ad interim van de Servisch-orthodoxe Kerk. Hij volgde patriarch Irinej (90) op die vorige maand aan de gevolgen van een coronabesmetting stierf. Hrizostom leidde diens uitvaartplechtigheid op 22 november, een evenement dat duizenden mensen bijwoonden. Hij noch de andere hoge religieuze vertegenwoordigers droegen daarbij een mondmasker.

Ook Irinej zelf was kort na een massaal bijgewoonde uitvaart met het coronavirus besmet geraakt. Concreet had hij de afscheidsplechtigheid geleid van Amfilohije (82), de patriarch van Montenegro die op 30 oktober eveneens aan de gevolgen van een coronabesmetting was gestorven.

In Servië, een land met zowat 7 miljoen inwoners, zijn al meer dan 200.000 mensen met zekerheid met het coronavirus besmet (geweest). Meer dan 1.800 onder hen zijn daaraan bezweken.

Bekijk hier beelden van de uitvaartplechtigheid van Irinej:

Football news:

Inter zal het logo en de naam veranderen voor de 113e verjaardag van de club in Maart
Jorge Valdano: nu Ronaldo weg is, mist Real Madrid een doelpunt voor de wedstrijd. Nu zijn er geen goalscorers
Het besluit over de schorsingsperiode van Messi zal op dinsdag worden genomen ( ' ). Het werd bekend wanneer het besluit zal worden genomen over de diskwalificatie van Barcelona forward Lionel Messi na te zijn verwijderd in de wedstrijd voor de Spaanse Super Cup (2). Indien de mededingingscommissie vindt dat het gedrag van een Argentijn die Athletic striker Asier Villalibre op de achterkant van het hoofd heeft geraakt, agressief is, dan is de minimumstraf voor de Barca-speler 4 wedstrijden en de maximum-12 wedstrijden (overeenkomstig punt 98 van de regels). De sancties die worden opgelegd aan spelers naar aanleiding van de resultaten van de Super Cup wedstrijd zijn van toepassing op alle nationale toernooien in Spanje
Vidal op het Juve logo kiss: het was een demonstratie van liefde voor Chiellini
Jurgen Klopp: het belangrijkste voor Liverpool is om in de Champions League te komen. Dit seizoen is een moeilijke strijd voor de top 4
Totale dominantie van het bedrijfsleven: Conte vernietigde Pirlo en Vidal-Rabiot
Jovic in 28 minuten. Ik hoop dat dit nog maar het begin is van de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Madrid.Luka Jovic, wiens rechten eigendom zijn van Real Madrid, heeft commentaar geleverd op het resultaat van de Bundesliga van 16 wedstrijd tegen Schalke