Belgium

Coronabesmettingen in legeropleiding van Elisabeth

Coronabesmettingen in legeropleiding van Elisabeth

Elisabeth met Filip bij de parade. Foto: Photo News

Verschillende eerstejaarsleerlingen met wie prinses Elisabeth (18) aan haar legeropleiding is begonnen, zijn positief getest op het coronavirus. Meteen werd hun peloton met een 30-tal rekruten naar huis gestuurd. Ze konden daardoor hun blauwe muts niet in ontvangst nemen tijdens de parade van vrijdag.

De leerlingen die geslaagd waren voor hun zware militair initiatiekamp in Elsenborn, namen vrijdagnamiddag op de Koninklijke Militaire School in Brussel hun blauwe pet in ontvangst. Maar een deel van de 182 overblijvers ontbrak.

LEES OOK. Nu ook echt soldaat: Elisabeth krijgt blauwe muts

In een van die pelotons werden donderdag “verschillende” coronabesmettingen vastgesteld, zo vernam onze redactie uit betrouwbare bron. Meteen moest de hele groep, goed voor een 30-tal rekruten, naar huis vertrekken.

Een jammerlijk bericht voor de jongeren, want daardoor konden ze niet deelnemen aan de blauwemutsenparade. Tijdens die ceremonie kregen ze normaal hun baret, een symbolisch teken om écht tot de Koninklijke Militaire School te kunnen toetreden. De onfortuinlijke leerlingen namen hun muts donderdag al in ontvangst.

Coronabesmettingen in legeropleiding van Elisabeth
Elisabeth zit in het blauwe peloton, herkenbaar aan het blauwe label op haar uniform. Foto: Photo News

De 198 leerlingen van wie er in Elsenborn 16 afhaakten, zijn vanaf het begin opgedeeld in zes pelotons, elk met een eigen kleur. De zogeheten color boxes mogen in de strijd tegen het coronavirus onder geen beding mengen met elkaar. Ze trainen apart, krijgen apart les en eten ook apart. Leerlingen slapen bovendien individueel, terwijl ze normaal een kamer delen met zijn tweeën. En ze moeten bijna constant een mondmasker dragen.

Alle eerstejaars werden getest, en de besmettingen bleken geconcentreerd tot die ene groep. Het blauwe peloton, waartoe prinses Elisabeth behoort, bleef gevrijwaard. Zij kregen dus uit handen van koning Filip hun blauwe muts.

Football news:

Coutinho raakte gewond aan de biceps van de dij.De middenvelder van Barcelona Philippe Coutinho is gewond. De Catalaanse club meldde dat de tests van vandaag schade aan de linker biceps van de 28-jarige Braziliaan aan het licht brachten. Barcelona heeft de herstelperiode niet gespecificeerd
Napoli en Gattuso willen het contract met twee jaar verlengen met een salaris van 1,9 miljoen euro plus bonussen. Napoli hoofdcoach Gennaro Gattuso mag bij de club blijven tot na het einde van zijn huidige contract, dat loopt tot de zomer van 2021. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn de partijen voornemens een nieuwe overeenkomst te ondertekenen voor twee seizoenen vóór Kerstmis. Het salaris van de coach is 1,9 miljoen euro plus bonussen. Er zal ook een optie zijn om het contract met een ander seizoen te verlengen. Er zij op gewezen dat de voorzitter van de club Aurelio De Laurentiis het idee om in het contract een compensatieclausule op te nemen voor een bedrag van 7 miljoen euro in geval van vroegtijdige beëindiging van de betrekkingen tussen de partijen, heeft afgewezen. Op dit moment staat Napoli op de vierde plaats in Serie A, met 9 punten in 4 wedstrijden (waaronder het spel met Juventus, waarbij de Napolitanen een technische nederlaag kregen). Vandaag staat de club tegenover Benevento in de vijfde ronde van het Italiaanse kampioenschap
Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om met Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Koeman faalde in de eerste Clasico: oncomfortabele omstandigheden voor Messi, verschrikkelijke druk en mislukte substituties
Ex-Attletico Vietto speler verhuisde naar Al-Hilal voor 7 miljoen euro
De wedstrijd tegen Barca was Modric ' s 350e in Real Madrid. De Croat scoorde in deze wedstrijd
Sterling zal een fonds oprichten om arme jongeren te helpen. Manchester City en Engeland Striker Raheem sterling zal liefdadigheidswerk doen. De 25 -rige zal een fonds oprichten om jongeren met een laag inkomen te helpen, dat met name Universitaire beurzen en stages zal vertegenwoordigen. Het Pond Sterling werkt nog aan enkele details van de oprichting van het fonds. Het zal hoogstwaarschijnlijk een bedrag van zeven cijfers voor dit project toewijzen