Belgium

“Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst”: opmerkelijk filmpje toont Filip Dewinter met N-VA-burgemeester van Aalst

Aalst -

Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) doorbreken samen het cordon sanitaire in een hangar vol carnavalisten. Dat is te zien in een filmpje dat Dewinter zondagavond gepost heeft op Twitter. N-VA wenst niet te reageren. “Het is Aalst Carnaval.”

In het filmpje zie je Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter samen met de Aalsterse N-VA-burgemeester aan een carnavalswagen staan waar de hoofden van Gerolf Annemans en Dewinter op nagemaakt zijn. Daaronder hangt een wasbak, die Dewinter en D’Haese samen kapot laten vallen. “Het sanitair is gebroken”, hoor je iemand roepen.

LEES OOK. Een middelvinger van piepschuim: carnavalisten van Aalst schaven aan hun antwoord op de heisa (+)

“Symbolisch samen met Christoph D’Haese het cordon sanitaire doorbroken”, schrijft Filip Dewinter (Vlaams Belang) erbij. “Wat niet lachend kan gezegd worden, is de waarheid niet.” Hij voegt er de hashtags #AalstCarnaval en #VrijeMeningsuiting aan toe.

N-VA kiest er zondagavond voor om niet te reageren op het filmpje. “Het is Aalst Carnaval, geen reactie”, klinkt het. Ook burgemeester D’Haese is niet bereikbaar voor commentaar.