Belgium

Carnavalsicoon maakt eerbetoon voor Ilse Uyttersprot op tonen van ‘Candle in the wind’

Hendrik Daelman (68), de zanger van de carnavalskraker Oilsjt goi stad van men droeimen heeft nu ook een lied voor Ilse Uyttersprot geschreven. Voorwel echt’n ajoin luidt de titel. Het nummer, dat u hierboven kan horen, wordt gezongen op de tonen van ‘Candle in the wind’ van Elton John.

Het lied dat Hendrik Daelman een aantal dagen geleden schreef en zong wordt massaal gedeeld op sociale media. Daelman is de man van de carnavalshit ‘Oilsjt goi stad van mèn droeimen’, gemaakt in 1988. ‘Het was Ilse die mij indertijd gevraagd heeft om dat lied live te zingen op het balkon van het stadhuis tijdens de popverbranding, in plaats van dat het op cd werd afgespeeld. Dat doe ik nu al een twintigtal jaar. Ik heb het altijd een enorme eer gevonden. Ik had liever mijn laatste nummer niet moeten maken’, zegt Hendrik.

‘Het is vreselijk wat er gebeurd is. Ik schreef het nummer op vraag van iemand van CD&V. Op voorhand had ik gezegd dat ik niet wist of het ging lukken, maar uiteindelijk is het vrij vlot gegaan. In het nummer benoem ik Ilse niet bij naam, maar dat is ook niet per sé nodig want je herkent haar erin. Ze was altijd goedlachs en zei tegen iedereen goedendag, gelijk wie voor haar stond. Nu is ze plots weg en heerst er een enorme leegte. Nu nog denk je: het kan niet waar zijn. Maar het is toch zo, spijtig genoeg.’

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet