Belgium

Café van Valerie moest dicht door coronamaatregelen, nu helpt ze in het rusthuis: "Dit geeft me echt voldoening"

De 29-jarige Valerie Snoeck is tijdelijk werkloos door de coronamaatregelen, sinds het begin van de week helpt ze mee in het woonzorgcentrum waar haar vader verblijft. "Als ik een praatje met de bewoners sla en ze aan het lachen kan brengen, daar haal ik enorm veel uit", vertelt ze.

Valerie Snoeck werkt in een dorpscafé in Zingem in Oost-Vlaanderen. Door de coronamaatregelen is ze nu niet aan het werk. "Mijn vader verblijft sinds september in een rusthuis, omdat hij er zo in de watten gelegd wordt, dacht ik: waarom stel ik die mensen niet voor of ze hulp kunnen gebruiken?"

In het woonzorgcentrum helpt ze mee de medicatie rond te brengen, telefoontjes te beantwoorden en vooral praatjes slaan met bewoners. Niet onbelangrijk in deze moeilijke periode. "Als je uit de horeca komt, moet je wel een beetje zorgen voor de sfeer", zegt ze daarover.

Dat laatste ligt haar ook het beste. "Dit geeft me echt veel voldoening", vertelt ze. "Als ik een praatje met ze sla en ze aan het lachen kan brengen, daar haal ik enorm veel uit.

Bekijk hieronder hoe haar dag eruit ziet:

5.000 kandidaten

Al meer dan 5.000 tijdelijk werklozen, werkzoekenden of studenten hebben zich kandidaat gesteld om in de zorgsector te gaan werken. Nochtans is de speciale website "Helpindezorg.be" van de VDAB nog maar één week actief. Voorlopig zijn er wel veel meer kandidaten dan openstaande vacatures.

Door de coronacrisis zijn er handen te kort in de zorg. Tegelijk zitten veel mensen (uit bijvoorbeeld de eventsector of de horeca) thuis zonder werk. Om beide problemen aan te pakken, heeft de VDAB vorige week 'Helpindezorg' gelanceerd.

Football news:

Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League
Barcelona eerste ooit Champions League penalty schop in 5 opeenvolgende rondes
Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB