Belgium

Brexit treft vooral jobs in Antwerpen

Antwerpen -

Als het Verenigd Koninkrijk volgend jaar de Europese Unie verlaat, dreigt die schok vooral voelbaar te zijn in Antwerpen. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven in opdracht van de Vlaamse regering, schrijft De Tijd zaterdag.

Eerder werd bekend dat een harde Brexit België 42.000 banen kan kosten, vooral in de voedings- en de textielindustrie. Nu is ook de uitsplitsing per provincie gemaakt. In absolute aantallen komt de klap in Antwerpen het hardst aan. Een harde Brexit zou in de provincie Antwerpen een verlies van 7.900 banen betekenen. Dat komt erop neer dat de schok dubbel zo zwaar aankomt als de sluiting van Opel Antwerpen in 2010, toen 3.800 banen verdwenen. Een zachte Brexit komt neer op een verlies van 1.942 jobs.

In relatieve cijfers is de klap het hardst in West-Vlaanderen. Daar zou een harde Brexit 1,3 procent van de jobs kosten.

Nog lokaler bekeken is de grootste schok op de arbeidsmarkt te verwachten in de stad Antwerpen, Gent en de as Brugge-Kortrijk.

Football news:

Yeovil van Engeland ' s 5e divisie about De Gea: Nee, Ik ben niet geïnteresseerd. Sorry, David
Henderson is de beste speler van Liverpool in het seizoen 2019/20
Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen