Belgium

Bpost schakelt 89 geldautomaten preventief uit

Bpost schakelt preventief 89 geldautomaten uit wegens het risico op een digitale plofkraak. Dat heeft het postbedrijf donderdag bekendgemaakt. Eerder schakelde de bank Argenta al geldautomaten uit wegens verschillende pogingen tot digitale plofkraken.

Bij Bpost gaat het om een preventieve maatregel, klinkt het. Het gaat om 89 automaten aan buitengevels van postkantoren die door de leverancier ‘gedetecteerd zijn als zijnde gevoelig’ voor digitale plofkraken. Nog geen enkele automaat van Bpost is overigens al doelwit geweest van hackers.

In 57 van de 89 betrokken postkantoren kunnen de klanten nog altijd geld opnemen aan geldautomaten in het binnensas. In totaal beschikt Bpost over meer dan 520 geldautomaten in ons land.

De maatregel is tijdelijk en geldt voor onbepaalde duur, tot de leverancier een oplossing heeft om de automaten op een veilige manier in gebruik te nemen.

Argenta heeft beslist 143 geldautomaten definitief uit te schakelen in afwachting van de plaatsing van nieuwe toestellen later dit jaar. De bank was tot vier maal toe slachtoffer van hackers die probeerden de automaten digitaal te kraken.

Football news:

Ik zoek kaartjes voor Lisbon. Van de 10e tot de 24e. Retweet als je kunt helpen
Pep Guardiola: Gabriel is de beste speler van wedstrijden met Real Madrid
Drie helden van Lyon in de wedstrijd met Juve – onder hen de verdediger, die de fans reed in de herfst
Manchester City en Lyon ontmoeten elkaar in de 1/4 finale van de Champions League op 15 augustus in Jose Alvalade
Foto van Pep en Zizou-gewoon een cadeau voor Showsportgebruikers
Ronaldo werd zo vroeg uit de Champions League gehaald voor de eerste keer in 10 jaar, hoewel hij heel hard probeerde-in de Play-offs voor Juve, alleen hij scoort
Juventus passeren is een prestatie. De meest aangename nederlaag in mijn carrière