Belgium

Bosbranden Australië: prehistorische bomen in het geheim gered

In de Australische deelstaat New South Wales zijn de laatste Wollemi-bomen ter wereld gered van de bosbranden. De boomsoort is meer dan 200 miljoen jaar oud, en voor ze in 1994 ontdekt werd in het Wollemi-park werd gedacht dat ze uitgestorven was.

In het nationale park staan een kleine 200 exemplaren van de beschermde bomen, die wat verstopt zitten in een kloof van de Blue Mountains, ten noordwesten van Sydney. Het gebied is een van de plekken die getroffen werden door de grote branden, die al enkele maanden woeden in Australië. Omdat gevreesd werd dat de bomen in de vlammen zouden opgaan, werd een speciale reddingsmissie opgezet. Met vliegtuigen werden brandvertragende middelen over het gebied gesproeid, en de brandweer legde een irrigatiesysteem aan.

De hele operatie gebeurde in het geheim, om de exacte locatie van de prehistorische bomen niet bekend te maken.

De minister van Milieu van New South Wales, Matt Kean, zei donderdag dat twee bomen verkoold zijn, maar dat de overige 200 gered konden worden. "De Wollemi-boom heeft de dinosaurussen overleefd en dankzij de grote inspanningen van de brandweer hebben we net fantastische werk geleverd dit vuurseizoen. Het lijkt erop dat we de bomen gered hebben", zei hij.

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup