Belgium

Boete Toerisme Vlaanderen voor Airbnb vernietigd

De Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft de boete vernietigd die Toerisme Vlaanderen in september 2018 had opgelegd aan Airbnb.

Het verhuurplatform moest toen 25.000 euro ­betalen omdat het weigerde de gegevens van Vlaamse verhuurders door te spelen. Volgens de rechtbank had Toerisme Vlaanderen echter een te ruime interpretatie gegeven aan het Logiesdecreet. Volgens Toerisme Vlaanderen mocht het in drie gevallen informatie over verhuurders opvragen: in het kader van een klacht over een toeristisch logies, in het kader van een steekproef, of als er twijfel was of de logiezen voldeden aan de voorwaarden van het decreet.

Dat was in de ogen van de rechtbank een te ruime interpretatie van het decreet. Volgens de rechtbank moest Airbnb slechts in twee gevallen informatie verschaffen: in het kader van een klacht of als er twijfel is of de ­logiezen voldeden aan de voorwaarden van het decreet. De steekproef vormt voor de rechtbank geen derde geval.

Toerisme Vlaanderen beraadt zich over verdere stappen in het dossier.

Football news:

Vardy scoorde 7 doelpunten in zijn laatste 6 wedstrijden, 5 doelpunten van de penalty spot
Zlatan scoorde niet 2 van de laatste 3 straffen. Milan forward raakte de positie in de wedstrijd tegen Sparta
Benzema sprak met Vinicius over de woorden in de halve tijd van de Champions League wedstrijd. De Fransman sprak zijn ontevredenheid uit over het spel van de Braziliaanse Ferlana Mendy. De woorden van de spits werden ontcijferd door de Franse media. Hij doet wat hij wil. Broer, speel niet met hem. Hij speelt tegen ons zei Benzema. Volgens As heeft Benzema vandaag met Vinicius gesproken en uitgelegd wat er gebeurd is. Na een kort gesprek, hebben ze de zaak opgelost. Laat hem niet passeren, hij speelt tegen ons. Tijdens de pauze vroeg Benzema Mandy de bal niet aan Vinicus te geven (getranscribeerde lippen)
Barca verdediger Araujo verwondde zijn biceps femur
Neymar is drie weken bewusteloos door blessure. Hij zal de wedstrijd met Leipzig missen in de Champions League
Goretzka is de Duitse GQ sportsman van het jaar. Hij wordt bekroond voor de bestrijding van racisme en de pandemie
Bartomeu verwijderde zijn Twitter account na het verlaten van Barca. Hij en zijn familie kregen bedreigingen