Belgium

Bittere ontgoocheling bij Wout Van Aert: “Maar ik ben niet kwaad op Roglic”

  ©  AFP

Grote ontgoocheling uiteraard bij Wout van Aert na zijn tweede plaats op het WK wielrennen. Zijn tweede zilveren medaille op drie dagen tijd kon geen troost bieden. Achteraf wou hij geen steen gooien naar zijn ploegmaat Primoz Roglic, die niet al te veel kopwerk op zich wou nemen in de finale.

LEES OOK. Opnieuw zilver voor Van Aert: beresterke Alaphilippe kroont zich tot wereldkampioen in Imola

“Ik heb mezelf niks te verwijten, de ploeg niks te verwijten”, reageerde Van Aert erg teleurgesteld bij Sporza. “We hebben gedaan wat we wilden doen. Ik kon niet mee toen Julian demarreerde. Ik ben teleurgesteld, tweede is pijnlijk. Ik was super, ik had de benen die ik wilde. Maar eentje was beter. Twee keer zilver dat komt hard aan.”

“We hebben vol rond gedraaid. Ja, ik denk dat Julian het voordeel had van het gaatje te slaan. Hij was de sterkste. Er kwam (bij de achtervolgers) pas vertwijfeling in de laatste twee kilometer en voordien kwamen we niet dichter. Ik had Priomz bij die ik goed ken, hij heeft zijn beste beentje voorgezet, maar we kwamen niet dichter.”

Een opvallend statement want veel analisten en renners vonden dat Roglic in de achtervolging meer had kunnen betekenen voor Van Aert die drie weken lang alles heeft gegeven in dienst van de Sloveen. “Ik denk dat hij (Primoz) alles gedaan heeft wat hij kon, hij zat op de limiet. Ik zeg het, hij wist dat hij in die groep nooit de koers kon winnen. Ik ben zeker op niemand kwaad. Er is één ding gebeurd was jammer is, dat Julian superbenen had. Als enige kon hij een kloofje slaan. We waren bijna boven, ik wist als we hier met een elitegroep boven komen; dan laat ik niks meer rijden. Dan heb ik veel kans om kampioen te worden. Maar de laatste honderd meter waren er teveel aan. Maar die klim is 14 procent en hij demarreert op het buitenblad. Dat zegt genoeg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  ©  AP

  ©  AFP

  ©  BELGA

Football news:

Keylor Navas was geen goede teamgenoot. Toen hij naar PSG vertrok, werd alles makkelijker.Thierry Courtois, de vader van Real Madrid keeper Thibaut Courtois, gelooft dat PSG keeper Keylor Navas, die eerder in de Madrid club speelde, zich bemoeide met de aanpassing van zijn zoon. De tijd na de overdracht was niet gemakkelijk. Het seizoen is al begonnen en Thibaut heeft alle training gemist. Maar, onder andere, het probleem was dat Keylor in het team zat. Courtois moest twee of drie wedstrijden wachten voor een plaats in de startlijn. Zijn aanpassing was moeilijk omdat Keylor niet wegging. Er was een moeilijke concurrentie tussen hen, zowel Intern als extern, omdat de journalisten aan Keylor ' s kant stonden. Toen hij naar PSG ging, werd alles makkelijker. De Commissie heeft dit goed ontvangen in Chelsea. Hij was de eerste van de spelers die hem voor de eerste trainingssessie benaderde. Hij gaf hem altijd advies en hielp hem zich aan te passen. Cech was een geweldige teamgenoot, je kon altijd op hem rekenen. Ik kan dat niet zeggen over de Keilor, zei de vader Courtois, in een Interview met Le Derniere Heure. In het seizoen 2018-19 vocht de Belg Navas voor een plaats in het Real Madrid team. Daarna werd Courtois het eerste nummer van de Madrid club, en Navas vertrok naar PSG
Ter steden opgeleid in de Algemene Barca groep. Hij heeft niet meer gespeeld sinds augustus. Doelman Marc-Andre ter Stegen is teruggekeerd naar de training in de Algemene groep van Barcelona. Samuel Umtiti, die sinds juni niet meer op het veld is geweest, werd gedeeltelijk opgeleid met het team. = = = FC Barcelona = = = Stegen heeft sinds augustus niet meer gespeeld, zijn laatste wedstrijd was tegen Barcelona (2-8) in de Champions League. Hij onderging toen een knieoperatie en herstelde. Stegen was 3 tot 4 maanden bewusteloos door tendinopathie. Het is verraderlijk (de pijn verdwijnt, dan keert terug), chirurgie is een methode van wanhoop
Vardy scoorde 7 doelpunten in zijn laatste 6 wedstrijden, 5 doelpunten van de penalty spot
Zlatan scoorde niet 2 van de laatste 3 straffen. Milan forward raakte de positie in de wedstrijd tegen Sparta
Benzema sprak met Vinicius over de woorden in de halve tijd van de Champions League wedstrijd. De Fransman sprak zijn ontevredenheid uit over het spel van de Braziliaanse Ferlana Mendy. De woorden van de spits werden ontcijferd door de Franse media. Hij doet wat hij wil. Broer, speel niet met hem. Hij speelt tegen ons zei Benzema. Volgens As heeft Benzema vandaag met Vinicius gesproken en uitgelegd wat er gebeurd is. Na een kort gesprek, hebben ze de zaak opgelost. Laat hem niet passeren, hij speelt tegen ons. Tijdens de pauze vroeg Benzema Mandy de bal niet aan Vinicus te geven (getranscribeerde lippen)
Barca verdediger Araujo verwondde zijn biceps femur
Neymar is drie weken bewusteloos door blessure. Hij zal de wedstrijd met Leipzig missen in de Champions League