Belgium

Binnenlandse reizen kunnen weer vanaf 8 juni, de meeste Europese reizen vanaf 15 juni

Reizen wordt binnenkort weer mogelijk, zij het met enkele beperkingen. Nu ons land afstevent op fase 3 van de exit uit de coronalockdown, gaan de grenzen weer open. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) vanmiddag meegedeeld na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. Ontdek hier wat weldra weer mogelijk is. 

Goed nieuws voor al wie had gevreesd dat het dit jaar vakantie in eigen tuin of in het het park om de hoek zou worden: we mogen weer op reis. Denk nu niet dat u meteen naar een of ander tropisch strand kan, want er gelden nog altijd beperkingen. Hieronder een kort overzicht van wat wel kan.

Dit is bijzonder goed nieuws want dit geeft perspectief

De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus is tevreden dat het toerisme weer kan opstarten. "Dit is bijzonder goed nieuws want dit geeft perspectief", zegt woordvoerder Koen Van den Bosch. Ook de reissector wijst erop dat het de landen van bestemming zijn die uiteindelijk beslissen of u erin mag.

"We gaan moeten rekening houden met heel wat voorwaarden zoals we dat ook thuis doen", aldus Van den Bosch. "Dat zal ook op de bestemmingen moeten gebeuren. Het zal dan ook cruciaal zijn dat de reiziger die naar het buitenland wil gaan maximaal geïnformeerd is."

“Onze focus zal op vakantie in eigen land liggen,” zegt Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. Vorig jaar koos maar 15 procent van de mensen die langer dan vier nachten op reis gaat voor een bestemming binnen België, maar volgens De Wilde zal dit in 2020 anders zijn.

Volgens Maxime Sonneville van hoteluitbater Hestia Hospitality Group staat de Belgische hotelsector klaar voor een stormloop van dichtbijvakanties. “We merken dat de hotelsector erg staat te springen om weer aan de slag te gaan, weliswaar met veiligheid voorop. We zijn dan ook erg blij met de beslissing van de regering”,  zegt Sonneville.

Football news:

Havertz zei tegen Bayer dat hij weg wilde. Chelsea is klaar om er 70+30 miljoen euro voor te betalen
Wie zal er winnen?
Raphael Leau over de overwinning op Juve: Alle Milan spelers vochten voor elke bal
Griezmann blijft het volgende seizoen in Barcelona
Cristiano over de nederlaag van Milaan: hou je hoofd omhoog en blijf werken!
Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen