Belgium

Bewoners Antwerpse sociale woning zitten al 7 weken zonder lift: "Ik zit gevangen in mijn eigen appartement"

De bewoners van de sociale woningen van Woonhaven in de Groenendaallaan 310-312 in Antwerpen zitten al 7 weken zonder lift. Door waterschade heeft de liftsturing het begeven. Dat is een groot probleem voor de oudere mensen of minder mobiele mensen die op de hogere verdiepingen wonen. Constant Bernaers zit in een rolstoel en woont op de 3e verdieping. "Ik zit hier gevangen. Het is verschrikkelijk", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen.

De bewoners deden al een petitie, maar zonder succes. "We hebben zowel naar de liftmaatschappij als naar Woonhaven gebeld, maar we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Ze hebben beloofd dat ze de lift gingen maken, maar ik zie niets veranderen. De zevende week gaat nu in, dat is echt schandalig", vertelt Miriam Van de Wiele.

Hond tijdelijk weggedaan

Het gaat in totaal om zestien bewoners die geen gebruik meer kunnen maken van de lift. "EĂ©n vrouw op de zevende verdieping heeft zelfs haar hond tijdelijk ergens anders moeten onderbrengen, omdat die de trap moeilijk op en af kon", gaat Miriam verder. "Zelf woon ik op de 4e verdieping. Het is verschrikkelijk om altijd met al mijn boodschappen alle trappen te doen."

Ik kan de trap niet meer op en af, omdat ik een hersenbloeding heb gehad. Ik zit hier volledig gevangen

Constant Bernaers woont op de 3e verdieping en is niet meer goed te been. "Ik heb twee jaar geleden een lichte hersenbloeding gehad en kan dus geen trappen meer nemen. Ik geraak eventueel nog wel beneden, maar kan niet meer naar boven. Ik zit hier volledig gevangen", vertelt hij. "De lift werkt regelmatig niet meer. Nu hangt er een papier dat ze de lift aan het repareren zijn, maar er gebeurt niets. Dat is verschrikkelijk voor mij." 

Altijd kapot

Bewoner Rudy hoopt dat er zo snel mogelijk een echte oplossing komt. "Wij betalen voor het onderhoud van de lift, maar die is altijd kapot. Dat kan echt niet", klinkt het. "Er zijn hier minder mobiele mensen in het gebouw. Die zitten gevangen in hun eigen appartement."

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen đŸ’Ș twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider