Belgium

Bette Westera wint opnieuw Gouden Griffel

Het boek ‘Uit elkaar’, geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Sylvia Weve, is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020. ‘Hup Herman!’, geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg, is bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020.

Dat is dinsdag bekendgemaakt aan de vooravond van de 66e Kinderboekenweek. Westera en Weve ontvingen eerder dit jaar voor ‘Uit elkaar’ ook al de Woutertje Pieterse Prijs. In 2015 kreeg Westera een Gouden Griffel voor haar boek ‘Doodgewoon’, ook al met illustraties van Weve.

In ‘Uit elkaar’ pakken ze een gevoelig thema aan te pakken: echtscheiding en onconventionele families. Een heel gamma aan aspecten en gevoelens komt aan bod. De gedichten zijn soms grappig, soms troostend, vaak rauw, de illustratiestijlen zijn even gevarieerd als de gevoelens waarop gefocust wordt.

Jagtenberg sleepte het Gouden Penseel vorig jaar ook al in de wacht met haar boek ‘Mijn wonderlijke oom’.

De Kinderboekenweek begint woensdag. Het thema is En toen?, want het draait deze keer vooral om geschiedenis. Het Kinderboekenweekgeschenk is ‘De diamant van Banjarmasin’, waarin Arend van Dam in acht verhalen de geschiedenis van Nederland induikt.

Football news:

Muller speelt zijn 545E spel voor Bayern. Meer dan twee spelers sinds 1965
Manuel Pellegrini: Real Madrid scoorde 96 punten en 102 goals in mijn tijd, hoewel Ronaldo 3 maanden miste. Helaas was de samenstelling van Real Madrid niet evenwichtig. We scoorden 96 punten met 102 goals, hoewel Cristiano Ronaldo drie maanden gewond raakte. Probeer Ronaldo drie maanden af te pakken van andere coaches die achter me aan kwamen. Ik wil 3-4 jaar bij Real Madrid werken en de titel winnen. Maar als ik in Madrid had gewerkt, was ik niet verantwoordelijk geweest voor Malaga. De beslissing was juist zei Pellegrini
Juventus en Barcelona wonnen hun eerste Groepswedstrijden. Wie wint er in Turijn? De beste match, zelfs zonder Ronaldo. Bent u zeker van uw keuze?
We moeten wachten op de Ronaldo test. Ik denk dat we vandaag zullen ontdekken of hij zal spelen
Danilo over de wedstrijd met Barcelona: Juventus op het juiste spoor
Ozil bood 1.400 schoolkinderen gratis Lunches door Rashford te steunen. Arsenal-middenvelder Mesut Ozil steunde de campagne van Manchester United voor Marcus Rashford. Een Duitse voetbalspeler zal in het Londense borough Barnet 1.400 gratis Lunches voor schoolkinderen verzorgen. Dit zal 12 scholen treffen. Eerder deed Ashford een beroep op de Britse regering om kinderen met een laag inkomen gratis Lunches te bieden
Dmitry Sennikov: Lokomotiv zal kansen hebben om te scoren tegen Bayern. De verdediging is niet perfect. Voormalig Lokomotiv verdediger Dmitry Sennikov deelde zijn mening over de vooruitzichten van de club in de Champions League wedstrijd met Bayern. Het is Interessant om naar Bayern zelf te kijken en conclusies te trekken. Ten eerste, Hoe klaar Lokomotiv is op dit moment. In de eerste plaats, in een fatsoenlijke wedstrijd, hetzelfde als vorig jaar was met Juventus en Letico. Toen, hoewel we verloren, maar het spel voelde niet veel anders. Bayern hebben een aantal wedstrijden verloren, maar ze zullen mogelijkheden hebben om te scoren. De Duitse verdedigingslinie is onvolmaakt. De vraag is de uitvoering