Belgium

Belgische verzekeraars moeten steeds minder verkeersongevallen afhandelen

De Belgische verzekeraars hebben vorig jaar 331.516 verkeersongevallen geregistreerd, of gemiddeld 908 per dag. Dat zijn er in totaal ongeveer 50.000 minder dan in 2010.

Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van koepelorganisatie Assuralia waarover de kranten van Sudpresse zaterdag berichten. De statistieken omvatten zowel ernstige ongevallen als kleinere aanrijdingen zonder lichamelijke schade. De gegevens van Assuralia onderschatten misschien een beetje de realiteit omdat sommige ongevallen in der minne worden geregeld, aldus woordvoerder Wauthier Robyns.

Het totale aantal ongevallen is dalende sinds 2010, toen er 380.000 werden geregistreerd. Nochtans is het private wagenpark in België het voorbije decennium verder toegenomen, van 5,2 tot 5,8 miljoen voertuigen.

In 31 procent van de gevallen botste een voertuig tegen een stilstaand of geparkeerd voertuig. Een kwart van de ongevallen zijn kop-staartbotsingen en 19 procent werd veroorzaakt door een voertuig dat aan het manoeuvreren was.

Football news:

Ex-Juve en Bayern München verdediger Benatia verhuist naar Parma
Hodgson op 0:4 Met City: in de rust dacht ik niet dat Paleis zou verliezen Grote
Athletic forward Inaki Williams scoorde de meeste goals voor Barcelona-5 goals
Milaan zal verdediger Conti Parma op lening geven met een verplichte overname voor 7 miljoen euro
Koeman over de verwijdering van Messi: Ik weet niet hoe vaak hij werd bezoedeld. Hij probeerde te cirkelen, maar het werkte niet.Barcelona coach Ronald Koeman na de Spaanse Super Cup finale met AthleticLionel Messi. De deelname van Argentinië aan de wedstrijd was twijfelachtig vanwege een heupblessure. Met zoveel jaren ervaring achter zich weet hij wanneer hij kan spelen en wanneer niet. Hij besloot te spelen, dat is alles
Marseille is dicht bij het huren van Milik voor 8+3,5 miljoen euro voor 1,5 jaar met het recht om uit te kopen
Koeman op 2:3 met Athletic: het is geen stap terug. Barcelona zal nog steeds laten zien dat ze op het juiste spoor zitten.Dit is geen stap terug. Een trofee winnen toont aan dat je op het juiste spoor zit. We zullen laten zien dat we nog steeds op de goede weg zijn. We deden alles om te winnen, beide teams waren erg moe