Belgium

Autosalon lokt meer dan half miljoen bezoekers, veel interesse voor hybride en elektrische auto's

Het Autosalon op de Heizel in Brussel heeft meer dan 500.000 bezoekers over de vloer gekregen. "Een totaal succes", zegt de automobielorganisatie Febiac. Opvallend was de grote interesse voor hybride en elektrische auto's. Of die interesse zich ook vertaalt in de verkoopcijfers, zal nog moeten blijken.

De 98e editie van het Autosalon in Brussels Expo op de Heizel heeft vanavond de deuren gesloten. "Onze ambitie was om 500.000 bezoekers aan te trekken", zegt Pierre Lalmand, de directeur van het salon. En dat "symbolische cijfer werd bereikt en zelfs overtroffen".

"Er wordt hier gevierd", vertelde onze reporter Koen Wauters in "Het Journaal". "Het is niet alleen de kwantiteit, de hoeveelheid bezoekers, maar ook de kwaliteit die telt." 

Volgens de exposanten hebben veel meer bezoekers dan tijdens het vorige grote salon, twee jaar geleden, een offerte en een proefrit aangevraagd. De verkopers hopen dan ook dat er goed verkocht wordt.

Bij het publiek was er ook heel veel interesse voor hybride en elektrische auto's.  "Of zich dat daadwerkelijk vertaalt in een trendbreuk in de verkoop, daarvoor zulllen we nog wat moeten wachten",  aldus nog Koen Wauters.

Het Autosalon verliep dit jaar niet zonder controverse. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion verstoorden zaterdag, de drukste dag, het salon met tientallen acties op standen van verschillende automerken. De politie pakte 185 personen op.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Bekijk hier onze reporter Koen Wauters vanop het Autosalon:

Football news:

Zlatan Ibrahimovic: het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee. AC Milan striker Zlatan Ibrahimovic zegt dat hij positief getest heeft op coronavirus. Gisteren testte ik negatief op het coronavirus en vandaag testte ik positief. Er waren geen symptomen. Het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee schreef Zlatan in Twitter account. Golden ball werd geannuleerd, maar we hebben onze eigen gemaakt - het is cooler. Stem op de beste speler van 2020 en win 100.000 roebel
Leeds United bevestigde de transfer Llorente. De Sociedad defender kreeg 18 miljoen pond. Leeds kondigde de aankoop aan van de echte Sociedad verdediger Diego Llorente. De Spanjaard heeft een vierjarig contract getekend. Volgens de BBC kreeg de 27-jarige speler 18 miljoen pond betaald. De statistieken van de leerling van Real Madrid zijn hier te vinden
Bartomeu-Suarez: Ik wil een afscheidswedstrijd organiseren. Barcelona zal altijd uw thuis zijn
Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho
PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur