Belgium

Autodelen vaak goedkoper dan auto hebben

Sinds gisteren kan iedereen berekenen of autodelen dan wel een eigen auto bezitten voor hem of haar voordeliger is, op de website savewithcarsharing.be. De website is een initiatief van Test-Aankoop, de vzw Autodelen.net en Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), die overtuigd zijn dat het poten­tiële publiek voor autodelen groot is.

“Wie tot 15.000 kilometer per jaar rijdt, is bijna altijd goedkoper af met autodelen dan met een eigen wagen”, zegt Jeffrey Matthijs van Autodelen.net. “Die kost gemiddeld minstens 400 euro per maand, maar veel mensen beseffen dat niet.” Hij verwijst daarvoor naar recent onderzoek in Nature. Voor wie dagelijks met de auto pendelt, valt autodelen dan weer wél snel veel duurder uit dan een eigen wagen.

Autodelen.net hoopt dat de inzichten die de website biedt “een versnelling zet op het aantal autodelers”. Vandaag zijn zij in Vlaanderen met naar schatting 90.000: een aantal dat zich nauwelijks laat voelen in de statistiek over het aantal privéwagens, dat in 2020 nog altijd steeg, tot 3,57 miljoen in Vlaanderen.

Football news:

Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken
Suarez heeft 12 doelpunten in zijn eerste 15 wedstrijden voor Attico - de beste start in La Liga voor een nieuwe club sinds Ronaldo
De 16-jarige kleine-de jongste speler in de geschiedenis van Everton
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal