Belgium

Architectuur en geneeskunde bij grootste groeirichtingen aan UAntwerpen

  ©  BELGA

De richtingen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde zijn de opvallendste stijgers aan de UAntwerpen. Dat blijkt uit voorlopige inschrijvingscijfers aan de start van het nieuwe academiejaar. Het aantal generatiestudenten, studenten die voor het eerst een opleiding in het hoger onderwijs beginnen, zit in de lift.

De inschrijvingen voor het nieuwe academiejaar, die door corona enkel digitaal konden gebeuren, kwamen laat op gang. “Niet onlogisch”, zegt vicerector onderwijs Ann De Schepper, “want het toelatingsexamen geneeskunde en de ijkingstoetsen voor heel wat opleidingen vonden pas op het einde van augustus plaats.”

De inschrijvingsperiode is nog niet achter de rug, maar uit voorlopige cijfers blijkt dat de UAntwerpen er op vooruitgaat wat het totaal aantal studenten betreft. Op dit moment noteert de universiteit een stijging van 3,6 procent.

Ook het aantal generatiestudenten zit in de lift: met een voorlopige groei van 1,3 procent zal wellicht de kaap van 3.000 studenten die voor het eerst in het hoger onderwijs stappen, gerond worden.

Bij de opvallendste stijgers zijn sociaaleconomische wetenschappen (29 procent), architectuur (28 procent), biomedische wetenschappen (26 procent) en geneeskunde (22 procent). Sterke dalers zijn dan weer farmaceutische wetenschappen (21 procent minder) en toegepaste ingenieurswetenschappen (16 procent).

Opvallend is dat het aantal 18-jarige inschrijvers lager ligt dan in andere jaren. “Er waren de oproepen om eerst een jaar iets anders te doen vooraleer aan het hoger onderwijs te beginnen en corona zorgt sowieso voor de nodige onzekerheid”, zegt Herman Van Goethem. De rector is tevreden over de algemene cijfers: “Ik ben blij dat veel studenten voor UAntwerpen kozen. Aan ons om hen een boeiend en kwaliteitsvol academiejaar aan te bieden.”  

blg

MEER OVER Onderwijs

DOEN! in Antwerpen

Football news:

Paulo dybala: Ik heb Federer altijd bewonderd, ik probeer zijn wedstrijden niet te missen
Barcelona zal een journalist aanklagen voor het afleggen van racistische verklaringen over Barcelona is van plan de Spaanse editie van ABC en zijn journalist Salvador Sostres aan te klagen, meldt Mundo Deportivo. De reden hiervoor was de column van Sostra met een overzicht van de wedstrijd Barcelona met Ferencvaros (5:1) in de Champions League. Over het spel gesproken, de halfback Ansumane Fathi, een journalist schreef het volgende: Er is iets aan de loopstijl van Ansu dat lijkt op een Gazelle, iets gelijkaardigs aan de jonge zwarte mantero (het Spaanse woord voor een straatverkoper van illegale goederen - Showsport) dat je zou kunnen zien lopen langs Paseo De Gracia Avenue, schreeuwen Water, water!als de politie nadert. Wild zicht in het centrum van de stad. Nu gebeurt dit niet meer, want voor Ada Colau (burgemeester van Barcelona - Showsport) zijn de criminelen de politie, niet de mantero, die niet langer weg hoeven te lopen
Frank Lampard: Mendy is onze Nummer één, maar iedereen heeft het recht om zijn superioriteit in de competitie te bewijzen
Ex-hoofd van Loco Naumov:we moeten Red bull verslaan in de tweede etappe en gaan van de derde plaats in de playoffs Europa League
CSKA begint in de Europa League. Wolfsberg Verslaan?
Arteta op het niet opnemen van Ozil in Arsenal ' s Premier League bod: ik kon geen beter spel uit Hem te krijgen
Ex-FIFA-Inspecteur Bartfeld op Loko Red Bull ' s 2de doelpunt: de scheidsrechter maakte een fout. Er was een directe trap tegen de benen, ging de ontwikkeling van de aanval