Belgium

Antwerpen boven in ‘Extra Time’: trainers Leko (Antwerp) en Losada (Beerschot) te gast bij voetbaltalkshow

De eerste ‘Extra Time’ van het nieuwe voetbalseizoen stond gisteravond helemaal in het teken van het Antwerpse voetbal. Uiteraard hadden de bekerwinst van Antwerp en de promotie van Beerschot daar alles mee te maken. Ivan Leko en Hernan Losada, de trainers van beide clubs, schoven aan bij Frank Raes.

De beide trainers zaten recht tegenover elkaar. Symbolisch, want zo gaat dat met echte stadsrivalen. Maar beide heren stelden zich ook broederlijk op. Bijvoorbeeld wanneer het ging over de huidige situatie in het voetbal door het coronavirus. ­Voetballen op Antwerps grondgebied mag gedurende de hele maand augustus nog niet. “Je kan gewoon niet trainen”, hekelde Leko. “Voetballen zonder contact is moeilijk. We kunnen wel tactisch trainen, maar morgen (vandaag, red.) moeten we ons wel al beginnen voorbereiden op de wedstrijd van komend weekend.”

Losada trad zijn collega bij: “We hebben thuis al contactloos getraind, maar dat werkt niet. In Temse en Kampenhout ­waren we niet welkom. Zo kan je je niet voorbereiden.”

Ook met het oog op de competitiestart had ­Leko een duidelijke mening: “Als de ene ploeg deftig kan trainen en de andere niet, dan kan je niet voetballen. Klaar.”

Derby Beerschot - Antwerp

De lege ‘Extra Time’-studio deed beide trainers nog eens herinneren aan voetbal zonder supporters. “Hopelijk kunnen we de derby tegen Antwerp binnenkort met publiek spelen, want dat zijn mooie matchen”, zei Losada. “Zo een derby is fantastisch voor een stad als Antwerpen. Bij Beerschot zijn we echt blij dat de derby ­tegen Antwerp in eerste klasse zal gespeeld worden, want de club heeft veel meegemaakt. Hopelijk worden wij nu een stabiele eersteklasser. Of we daarvoor nog veel transfers moeten doen? We moeten geen zotte dingen verwachten. De basis is er.”

Lamkel Zé

En wat nu met Didier Lamkel Zé? De ­Kameroener speelde een sterke beker­finale. Blijft hij bij Antwerp? “De situatie met Didier bekijk ik dag per dag”, legde ­Leko uit. “Of hij blijft? Als hij wil, dan graag. Als hij niet wil blijven, dan is het zo. Tegen Club Brugge speelde hij, omdat hij de ploeg beter kon maken.”

De vraag of Lamkel Zé zomaar opnieuw aanvaard werd door de spelersgroep, ­ontweek Leko liever. Over de prestatie ­tegen Club was de trainer lyrisch. “We ­hadden het geloof om te winnen en dat is de sleutel.”

Westerlo

Beerschot is als kampioen nu helemaal zeker van 1A. Westerlo, dat op de eerste plaats eindigde in de algemene stand, blijft achter in 1B en gaat niet akkoord met het feit dat OH Leuven als verliezend finalist wél mag stijgen en Westerlo niet. “Ik heb de regels niet gemaakt”, vond Losada. “Er zijn twee periodes in 1B, dus twee kansen om te strijden voor promotie. Ik heb alle respect voor Westerlo. Maar eerlijk gezegd: toen wij zondag de finale speelden, waren zij op vakantie (zomerstage in Papendal, red.) Dan kan je toch niet verwachten dat je promoveert?”

(tsfn, dige)

Football news:

Milan wil striker Bude-Glimt Hauge tekenen. Hij scoorde ze in de Europa League op donderdag
Rivaldo: Barcelona zal niet gemakkelijk zijn zonder de doelen van Suarez
Munir uit Sevilla werd door de FIFA gedwongen de regels te herschrijven. Nu kunnen spelers het nationale team veranderen
Lampard zal met Kepa en Caballero praten na het tekenen van Mendy.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten na de overplaatsing van Rennes Keeper Edouard Mendy. Ik heb Cap nog niet gesproken. Toen de overdracht officieel werd aangekondigd, waren we aan het trainen. Ik heb Kepu nog niet gezien, maar Ik zal met hem en Willy Caballero praten in de komende 24 uur. Ik ben erg open met beide. Voor keepers is dit BELANGRIJK, ze hebben een eigen vakbond op het terrein van de opleiding vanwege de aard van hun werk. Er is nu een goede concurrentie [in deze positie], en zo gaan we vooruit
Een documentaire over Varane genomineerd voor de prijs van het Rotterdamse sportfilm festival
Twee vervangende spelers speelden voor Tuapse. Het PFL bevestigde de deelname van spelers die niet in de aanvraag waren opgenomen
Arteta is een uitzonderlijke coach. Arsenal heeft een goed evenwicht tussen verdediging en aanval