Belgium

Ansu Fati victime d’une chronique raciste dans la presse espagnole, Antoine Griezmann s’insurge

Ansu Fati continue de briller sous le maillot du FC Barcelone. Le jeune joueur de 17 ans a notamment planté un but mardi lors de la victoire 5-1 du Barça face à Ferencvaros lors de la première journée de Ligue des champions. Sa prestation a évidemment été commentée dans la presse espagnole, mais un média a complètement dérapé dans son analyse en tenant des propos racistes.

« Quand Ansu court, on dirait une gazelle ou un vendeur ambulant noir qui se sauverait à l’arrivée de la police », peut-on lire dans une chronique d’ABC Espagne. Des propos révoltants et dénoncés par Antoine Griezmann, coéquipier de l’international espagnol. « Ansu est un garçon exceptionnel qui mérite le respect dû à tout être humain. Non au racisme, non à la mauvaise éducation », a tweeté le Français.

Selon plusieurs médias espagnols, le Barça va porter plainte contre l’auteur de l’article. Entre-temps, le passage en question a été supprimé sur le site d’ABC.

Foot amateur et chez les jeunes

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test