Belgium

Amerikaanse president Trump lijdt opnieuw juridische nederlaag

Amerikaans president Donald Trump, die de resultaten van de verkiezingen aanvecht, heeft opnieuw een juridische nederlaag geleden. Een federaal hof van beroep in de staat Pennsylvania heeft een klacht van Trump, die miljoenen briefstemmen wil laten schrappen, vrijdag ongegrond verklaard.

"Een verkiezing oneerlijk noemen, maakt de verkiezingen niet oneerlijk. Rechtszaken vereisen specifieke beschuldigingen en vervolgens bewijs", schreef rechter Stephanos Bibas, die eind 2017 door Trump werd benoemd. "Vrije en eerlijke verkiezingen zijn het levensbloed van onze democratie."

Een advocaat van Trump, Jenna Ellis, klaagde op Twitter het "activistische gerechtelijk apparaat in Pennsylvania" aan, dat de "massale fraude blijft toedekken". Volgens Ellis zal nu naar het Hooggerechtshof worden gestapt met de zaak.

Trump houdt al wekenlang vol dat er grootschalige fraude is gepleegd en heeft het over "gestolen" verkiezingen. Hij heeft daarover echter nog geen echte bewijzen aangeleverd.

Eerder werden al meerdere rechtszaken van Trump en zijn Republikeinse bondgenoten van de hand gewezen. Dat gebeurde onder meer al in Michigan, Penssylvania, Georgia en Nevada.

De door Trump aangevraagde hertelling van de stemmen in de staat Wisconsin heeft ook niet voor een ommekeer gezorgd. Na hertelling, die Trump 3 miljoen dollar kost, bleek dat de Democraat Joe Biden er zelfs nog 132 stemmen bijkrijgt, meldt de Washington Post. 

Biden heeft nu 306 kiesmannen vergaard, Trump 232.

Football news:

Marseille is dicht bij het huren van Milik voor 8+3,5 miljoen euro voor 1,5 jaar met het recht om uit te kopen
Koeman op 2:3 met Athletic: het is geen stap terug. Barcelona zal nog steeds laten zien dat ze op het juiste spoor zitten.Dit is geen stap terug. Een trofee winnen toont aan dat je op het juiste spoor zit. We zullen laten zien dat we nog steeds op de goede weg zijn. We deden alles om te winnen, beide teams waren erg moe
Griezmann heeft 5 goals gescoord in de laatste 4 finales
Messi werd gek: Hij sloeg zijn tegenstander op het hoofd en kreeg zijn eerste rode kaart voor Barca (753 wedstrijden! Hij was zo kwaad dat hij de Super Bowl verloor: hij sloeg de man die Athletic op het laatste moment redde
Barcelona heeft het verpest. We verdedigden niet goed, niemand stelde elkaar voor. Griezmann op 2:3 met atletische
Messi raakte Villalibre op de achterkant van het hoofd en kreeg de eerste rode kaart in 753 wedstrijden in Barca
Conte op 2:0 met Juve: Inter leerde om het bloed te voelen en het spel te doden. Inter hoofd coach Antonio Conte deelde zijn gedachten na de wedstrijd van de 18e Ronde van Serie A met Juventus