Belgium

Aantal patiënten op intensieve zorg zakt onder de duizend

Er liggen opnieuw minder dan duizend mensen met covid-19 op intensieve zorg, zo blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de overige maatstaven tonen aan dat de verspreiding van de ziekte verder afneemt.

Het is voor het eerst sinds 28 oktober, net voor het ingaan van de lockdown, dat er minder dan 1.000 patiënten op intensieve zorg verblijven. Van de 998 covid-patiënten op de afdelingen hadden er 637 beademing nodig.

In de Belgische ziekenhuizen lagen vrijdag in totaal 4.213 patiënten met een coronabesmetting, dag op dag een daling met vier procent. In de zeven dagen tot en met 27 november werden er gemiddeld nieuwe 244,9 patiënten opgenomen, 29 procent minder dan in de week daarvoor.

Ook de andere indicatoren blijven in dalende lijn gaan. Zo werden van 18 tot 24 november gemiddeld 2.546,7 besmettingen per dag geregistreerd, een daling met 36 procent. Het aantal overlijdens slonk met 20,2 procent tot een gemiddelde van 143,9 per dag.

Van 18 tot 24 november werden dagelijks gemiddeld meer dan 28.600 tests uitgevoerd. Daarvan bleek 11,5 procent positief.

Sinds het begin van de epidemie zijn in België 570.829 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het virus kostte hier al aan 16.339 mensen het leven.

Football news:

Inter kan Gomez alleen ondertekenen in het geval van de verkoop van Eriksen. De Argentijn houdt van Conte
Real Madrid, AC Milan en Man City zijn geïnteresseerd in Feyenoord defender Senesi. Hij wordt geschat op 35 miljoen euro
De verkiezing van de president van Barcelona zal op 7 maart plaatsvinden.De nieuwe datum van de verkiezing van de president van Barcelonais bekend geworden. De verkiezingen zijn gepland voor 7 maart. Dit werd overeengekomen tijdens de vergadering van vandaag door de waarnemend voorzitter van de club, Carles Tusquets, en de kandidaten voor het presidentschap van Barcelona, Joan Laporta, Victor Font en Tony Freisha. De Heer Blaugrana, hoofdcoach Ronald Koeman, was eveneens aanwezig. Diario Sport merkt op dat poststemmen bij de verkiezingen wordt toegestaan. Eerder werd de verkiezing uitgesteld met ingang van de oorspronkelijk geplande datum, 24 januari. De regering van Catalonië deelde Barcelona mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zou kunnen deelnemen aan de verkiezingen zoals gepland. In de presidentiële race van Barca zijn er nog drie kandidaten over (een andere met tranen). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Tiago Silva op Chelsea: niemand zei dat het makkelijk zou zijn. We gaan niet opgeven
PSG is geïnteresseerd in Eric Garcia. City defender wil naar Barca (Mundo Deportivo) verhuizen.Manchester City defender Eric Garcia kan zijn carrière in Frankrijk voortzetten
Gasperini over het begin van: Hij heeft een goede techniek, maar Atalanta heeft scherpte nodig in de aanval. Ik ben er zeker van dat hij het ons zal geven
De eerste speler die kocht voor cryptocurrency was Ex-forward Castilla Barral